Aktier & Optioner

aktier och binära optionerAtt handla med aktier och optioner handlar om att satsa pengar på olika företag och branscher. Om företaget eller branschen går bra och ökar i värde så tjänar man pengar på det, men precis som med de flesta spel så kan också förlora om det går dåligt. Detta är en form av extra inkomst där man kan tjäna väldigt mycket pengar, så länge man gör rätt och tar rätt beslut.

Tjäna pengar på aktier

Det är idag väldigt enkelt att handla aktier över nätet och det finns flera bra tjänster man kan använda. Man börjar med att registrera sig och skapa ett konto hos någon aktieförmedlare, sedan kan man börja handla och satsa sina pengar. Det finns olika sorters konton beroende på vilken nivå man är på och man kan även välja olika försäkringar för sitt aktiekonto.

Därför är det viktigt att skapa ett passande konto så att vissa avgifter inte blir onödigt höga m.m. Avgiften man betalar vid ett aktieköp kallas för ”courtage” och erhålls av den aktieförmedlare som man använder sig av. Beroende på vilket konto man har så får man betala olika mycket i courtage, allt från några kronor och uppåt.

Tjäna pengar på optioner

Ett annat och enklare sätt att tjäna pengar är att handla med s.k binära optioner. Konceptet är väldigt likt aktiehandel men det skiljer sig framför allt på ett sätt, du kan tjäna pengar oavsett om värdet går upp eller ner. Binära optioner är egentligen mer likt ett odds-spel än aktiehandel i den bemärkelsen att du väljer en aktie, en råvara eller en valuta och sedan väljer du om den kommer att gå upp eller ner i värde. Om du har gjort rätt bedömning så tjänar du en viss summa pengar som baseras på chans och risk.

Det finns flera bra tjänster på nätet där man kan öppna ett konto för att handla binära optioner och där får man alla instruktioner man behöver för att lära sig systemen. Här kan man tjäna riktigt bra med extra pengar om man blir duktig. Det är dock viktigt att man håller sig uppdaterad på världsekonomin och att man följer olika branschers utveckling.

Ett roligt och lärorikt sätt att tjäna pengar

Att handla med aktier och optioner gör att man lär sig mer om världsekonomin, om olika företag, branscher och mycket annat. För många som börjar med det blir det efter hand ett stort intresse som de samtidigt tjänar riktigt bra med pengar på. Vissa fokuserar på att följa börsen och satsa på företag eller branscher, vissa följer världsekonomin för att göra bra bedömningar kring valutor och råvaror.

Aktier kräver disciplin och tålamod där man måste lära sig att ta rätt beslut i rätt tid. När ska jag köpa och när ska jag sälja för att tjäna mest pengar? Detta är något du aldrig kommer kunna veta på förhand och därför blir det lite av ett spel men du kan lära dig att göra bra bedömningar som baseras på sannolikheter och statistik.

Precis om vilket annat spel

Binära optioner är precis som vilket odds-spel som helst. När du spelar på odds så väljer du t.ex en match där du bestämmer vilket lag som ska vinna eller leda efter en viss tid in i matchen. Vid handel av binära optioner så bestämmer du vad du vill satsa dina pengar på och sedan om kursen kommer att ha gått ner eller upp efter en viss tid.

Ett exempel är att du satsar 500 kr på att dollarn kommer att ha gått upp i värde i förhållande till dagens värde efter en viss tid. Du får direkt veta ”oddset” för dina olika val och du vet således hur mycket du vinner om du har gjort rätt bedömning vid den satta tidpunkten.

Extra inkomst eller heltidsarbete

Många som börjar med aktiehandel och binära optioner gör det till en början på fritiden för att de vill tjäna lite extra pengar. Många som gör det riktigt bra och strukturerat, bygger upp ett kapital som växer, kan många gånger leva på det helt och hållet.

Det krävs att man har en realistisk målsättning med både aktiehandel och binära optioner. Du kan inte säga upp dig på jobbet eller förvänta dig att tjäna flera tusen kronor i månaden innan du blivit lärt dig allt och blivit riktigt duktig. För vissa tar det tid och för andra går det fort, börja därför på en liten nivå och satsa aldrig med än du kan förlora.