Finansbranschen

låna pengarBehovet av att låna pengar kan uppstå av olika anledningar. Antingen så har man det lite knapert och behöver tillfälligt dryga ut sin ekonomi eller så vill man köpa något som man inte har råd med men som man kan delbetala över en viss tid. Behovet för små och snabba lån har ökat enormt mycket, vilket resulterat i att antalet mindre kreditbolag minst sagt exploderat de senaste åren.

Det har uppstått en hel del problem med alla dessa mindre kreditbolag då de inte gjort kreditupplysningar och bedömningar kring kreditvärdighet enligt god sed. Antalet skulder hos Kronofogden har därför ökat markant och därför har regeringen tagit ett krafttag mot branschen. Numera måste samtliga kreditbolag inneha en licens från Finansinspektionen som också håller dessa under uppsyn.

En säker bransch att investera i

Det har hänt att vissa kreditbolag fått lägga ner sina verksamheter p.g.a att de inte tagit Finansinspektionens regler på allvar. Utöver dessa händelser så är branschen mycket säker att investera i då alla godkända kreditbolag växer så det knakar. Samtliga kreditbolag som innehar licens och är godkända finns listade hos Finansinspektionen. Du behöver bara gå till Finansinspektionens företagsregister och söka på bolagets namn eller organisationsnummer.

Låna ut pengar till andra personer

Ett sätt för att tjäna pengar på passiv inkomst är att låna ut pengar till andra personer. Det finns ett antal kreditbolag som erbjuder både inlåning och utlåning. De tar emot dina pengar och betalar en ränta till dig som gör att du tjänar mer pengar. Dessa pengar lånas sedan ut till andra personer som får betala en ännu större ränta till kreditbolaget. På så vis så tjänar både du och kreditbolaget pengar.

Fördelen med detta är att kreditbolaget inte behöver jättemycket tillgångar för att kunna bedriva en utlåningsverksamhet. De använder dina pengar i stället som ligger och växer under tiden som de lånar ut dem.

Varför är det populärt att låna pengar på nätet?

En stor fördel med att låna pengar på nätet är att lånen alltid är s.k blancolån, alltså lån som inte kräver någon säkerhet. Det du köper eller använder pengarna till ägs således av dig och kreditbolaget som givit dig lånet bryr sig inte om vad du använt pengarna till. Det är dock du som är återbetalningsskyldig och skulle du slarva eller inte klara av att betala av lånet så hamnar räkningarna hos ett inkassobolag. Om det skulle bli riktigt illa och du trots det inte klarar av att betala så går det vidare till Kronofogden som då tar tag i din ekonomi på allvar och gör en s.k utmätning.

Det är många i Sverige som lever på gränsen av sina tillgångar och inkomster. Många har inga besparingar och lever på hundralappen tills nästa lön kommer. I dessa fall är det vanligt att den ekonomiska ekvationen inte går ihop sig när en oväntat stor räkning kommer eller om något annat oväntat inträffar som kostar mycket pengar.

Att ansöka om ett snabblån eller smslån i dessa situationer har blivit väldigt vanligt och populärt. Vissa hanterar tjänsterna med sunt förnuft medan andra endast lever på att ta små lån hit och dit. Att leva på lån håller aldrig i längden, till slut hamnar man hos Kronofogden med jobbiga skulder och betalningsanmärkningar som finns kvar i flera år.

Sammanfattning och tips

När man behöver låna pengar utan säkerhet så hittar man som sagt alltid de bästa villkoren på nätet. Man slipper krångliga och jobbiga möten med banken och processen går mycket snabbare. Det finns flera oberoende låneportaler med snabblån, sms lån och privatlån på lånebelopp mellan 500 – 350.000 kr. På portalerna kan du jämföra lånevillkor från banker och kreditbolag som erbjuder förmånliga lån. Se bra portaler på vår sida med länkar.

Man får inte bättre ekonomi för att man lånar pengar utan om man lånar ut pengar. Du ska alltså tjäna ränta i ställer för att betala ränta. Finansbranschen är en växande bransch där du kan göra både små och stora investeringar. Det krävs dock att du har tillgångar att satsa.