Att resa billigt

De flesta av oss behöver en semester då och då för att ladda batterierna och orka med vardagen. På denna sida kommer vi att titta närmare på ett bra sätt att resa på billiga semestrar till intressanta resmål runt om i Europa och världen.

De flesta av oss vet att man kan få mycket billiga semestrar genom att hoppa på en sista minten resa. Problemet med det är bara att man inte kan vara säker på att få fara till det land man vill till och ens boende är i de flesta fall ospecificerat vilket innebär att man inte har en aning om var man kommer att få bo.

Det finns dock ett sätt att planera sin resa väl i förväg, få boka sitt eget privata boende och veta exakt vad man får. Internet har nämligen gjort det väldigt enkelt att boka billiga flygbiljetter med lågprisbolag och sedan hyra hus eller lägenheter på den ort man vill bo på.

Billigt flyg

Ryanair, Norweigan och andra bolag har gjort det mycket billigt att flyga inom Europa och stora delar av resten av världen. Som ett exempel kan sägas att Ryanair gör det möjligt att komma ner till Medelhavet för bara några tior. Kom ihåg att Ryanair gör det billigare om man bokar sin biljetter långt i förväg. Du måste betala extra om du vill checka in väskor men att resa lätt kan vara en mycket befriande upplevelse och är något som varmt rekommenderas. Om du bara skall på en kortare semester så rekommenderar jag att du inte tar med dig mer än vad du kan få ner i handbagaget.

Billigt boende

När du väl vet vart du skall bo så låter sajter såsom VRBO och AIRBnB dig hitta billiga hus och lägenheter att hyra på orten. Det är ofta möjligt att hitta boende som kostar mindre än USD 200 veckan. De flesta av dessa boenden inkluderar ett eget kök så man behöver inte spendera en massa pengar på att äta ute utan man kan laga sin mat själv. Detta kan spara mycket pengar under en semester. En annan fördel med att hyra ett hus eller en lägenhet är att det är privat. Det finns ingen personal som stör och om du träffar någon kan du ta med dem hem till dig utan att någon lägger sig i eller ber om extra gästavgifter.

Att bo i en lägenhet ger ofta en mer genuin upplevelse än att bo på ett hotell eller vandrarhem.

Slutsats

Genom att använda sig av denna metod är det ofta möjligt att spendera en vecka vid Medelhavet eller annan plats för under USD 200. Vi har inte inkluderat matkostnader i denna kostnad men eftersom du kan laga mat i ditt eget kök finns det ingen anledning att tro att dessa skall vara dyrare än de matkostnader du normalt har hemma. Den låga kostnaden gör att de flesta kan ta sig till utlandet flera gånger per år om de så önskar. De flesta kan t.ex. spara 500 kr i månad om de verkligen vill och detta är tillräckligt för att resa till utlandet 3 gånger om året.