Handla valutor på rätt sätt

valuta

Ett bra sätt att extra pengar och framför allt investera sina tillgångar i är att handla i valutor. Valutor är lätt att lära sig och nästa alla vet de största valutornas värde, i alla fall i förhållande till kronan. Det är också väldigt lätt att följa valutornas värde och efter hand som man lär sig mer så kan man förutspå både små och stora förändringar i valutornas värde.

Börja med de stora, kända valutorna

Det bästa är att börja med de stora valutorna som Dollar, Euro och det Brittiska pundet. Det går naturligtvis att tjäna en hel del på att köpa och sälja andra valutor men det är lättare att i början göra bedömningar kring de stora valutorna då det finns mer information att tillgå och göra sin bedömningar utefter.

Det säkraste sättet att tjäna på valutor

Det absolut säkraste sättet för att tjäna pengar på valutor är att handla en valuta när man vet att den står lägre i värde än vad den i genomsnitt gjort rent historiskt sett. Dollarn kan t.ex variera i värde mellan 6-9 kr, ibland mer. Vi vet att den ofta ligger på ca 7,50 kr så om/när den sjunker och är nere på ca 6 kr så kan man passa på att handla Dollar.

Ha tålamod och se det långsiktigt

Från att du handlat en valuta så kommer du inte kunna sälja den i morgon och göra stora vinster. Det kan ta lång tid för en valuta att stiga i värde och det gäller att vänta tills den har ett så pass högt värde att man inte tror att den kommer stiga mer.